Још једна креативна радионица авиомоделарства

Аеро Клуб „Моделар”, организовао је, као и низ претходних година, радионице авиомоделарства – ове сезоне три летње! Радионице се одржавају у просторијама ОШ „Скадарлија”, у кабинету за ликовно образовање, од 9.00 до 12.00 часова.

До сада су реализоване две: радионица за израду махокрилаца – од 30. јуна до 11. јула, и радионица за израду клизача – 14. јула до 25. јула, док је трећа  –радионица израде гумењака у току и трајаће до 8. августа.

Практични летови спроводе се на теренима доњег града Калемегдана, али су због лошег времена у термину прве радионице летови махокрилаца изведени у школском дворишту, што је летовима стварало проблеме, због, како су нам објаснили млади ‘стручњаци’, вртложења ваздуха у дворишту.

Полазници радионице долазе без претходног знања из аеродинамике. Они се на радионици уче стрпљењу, истрајности и тимском раду, што је веома важно за њихово сазревање и васпитање. Процес израде летећих авиомодела надгледа и координира ментор, Војислав Стојковић. По завршетку прављења авиомодела, полазници радионице излазе на терен, где се уче управљању и подешавању својих авиомодела за лет. Занимљиво нам је било да од њих чујемо како више уживају у прављењу авиомодела него практичним летовима.

Аутор и ментор ове радионице открио нам је током наше посете како је положај авиомоделарства, и аматерских спортова уопште, код нас неповољан. Будућност ових спортова на климавим је ногама, како он каже, и опстаје захваљујући ентузијазму ментора оваквих радионица.

Наша мала новинарска екипа пожелела им је боље дане и добар ветар!

Миљан Миличевић и Милош Матијашевић

 

СНИМКЕ летова можете видети ОВДЕ!