Kralj Čačka na Paliću

U subotu 20. juna u 21h, u bioskopu Abazija na Paliću, Kralj Čačka nastupa prvi put nakon višemesečne pauze! Ovim događajem Abazija započinje sezonu na obnovljenoj sceni letnjeg bioskopa na otvorenom.

Kralj Čačka

Povodom predstojećeg koncerta Kralj Čačka je rekao:  „Pošto sam prvi put sa bendom ovde, biće to standardan repertoar pesama sa prvog i drugog albuma, i par pesama koje još uvek nisu snimljene. Intimniji koncertni prostori mi više prijaju u ovoj fazi i nose poseban izazov dok je u otvorenijim festivalskim prostorima izazov potpuno drugačiji, pa se to ogleda u izboru pesama i načinu izvedbe”.

Kralj Čačka, alias Nenad Marić, svestrani je umetnik, pesnik, slikar i muzičar. Objavio je zbirku pesama „Na margini” (Lom, 2016) i dva albuma u izdanju Pop Depresije: „Zemlja snova” (2016) i „Spusti svetlost na put” (2018). Dobitnik je nagrade „Strune od svetla” za 2017, koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici. Autor je – zajedno sa bratom Markom Marićem – originalne muzike za filmove „Poslednja avantura Kaktus Bate” (2018), reditelja Đorđa Markovića i „Realna priča” (2019), reditelja Gordana Kičića.

Kralja Čačka na koncertima prate Marko Marić (električna gitara i klavir), Miladin Stojković (kontrabas i električni bas) i Filip Tančić (bubanj i perkusije).

Ako je ovom majstoru stiha i gorkasto-melanholične istine upakovane u rnr vibe uopšte potrebna referenca, evo zapisa Žikice Simića: „Opasnom magistralom – preko raskrsnica i pored stranputica – sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena.”

J.ž.