„U tranzitu” – MIKSER festival 2013.

U Beogradskoj četvrti Savamala na desnoj obali Save, koja postaje stecište mladih umetnika, u periodu od 28.05. do 02.06.2013. organizovan je najveći regionalni Festival kreativnog performansa i inovacija – MIKSER!

Posetioci, umetnici, stručnjaci iz regiona tako i sveta uživali su u bogatom sadržaju kreativnih radionica, projekcija i predavanja u Mikser House-u. Tema festivala je „Tranzit“, oko koje su se mogle čuti različite debate o inovacijama, dešavanjima u kulturi, kreativnoj industriji i o instrumentima urbane revitalizacije… sve do dizajniranih proizvoda (nameštaja, gastronomije i modnog dizajna).
Brojni posetioci pomno su posmatrali radove mladih umetnika iz oblasti industrijskog dizajna, kao što je „Doživljaj u pokretu”, a mogli su uživati i u pokretnim izložbama – na kamionetima, sa stručnim vodjenjem kroz izložbu.
Poslednjih dana festivala organizovana je muzička konferencija pod nazivom „New Deal”, koja odiše dinamikom, važnim temama i interesantnim segmentima („U potrazi za talentom”; „Menadžer, to sam ja”; „Moć i odgovornost”).
Tokom festivala posetioci su mogli da uživaju u dobrom zvuku i raznovrsnim muzičkim sadržajima neafirmisanih umetnika, koji su prisutne zabavljali u žanrovima od džeza, hard roka pa sve do hausa i ostalih obaveznih programa klabinga.
Na Festivalu je učestvovalo više od 1000 umetnika, a prema statistici iz 2012. očekuje se da zabeleži preko 100 000 posetilaca.

Tim mapera se zahvaljuje organizaciji Miksera na profesionalnosti i ljubaznosti i beleži ga u Tinejdž mapu Beograda!

Jovana Jovanović